Skip links
Inhoud

Roepen vanaf de zijlijn of meewerken aan een betere samenleving?

18 maart 2014 - door Harm Hilgeman

Kiezen.jpg

Met Dichtblij is de ambitie om vraag en aanbod van "WERK" op een andere manier te organiseren. Dit met als doel meer gemak en snelheid voor werkgever, meer gemak en overzicht voor werkzoekers en meer kasen voor kwestbaren op de arbeidsmarkt. Dit doen we lokaal en met elkaar.

Naast het ondernemerschap voelt één van de oprichters van Dichtblij, Harm Hilgeman, zich breder betrokken bij de lokale samenleving. In deze bijdrage meer over zijn ambities in de lokale politiek.

Enige jaren geleden heb ik met Wijnand Vossestein het initiatief genomen www.dichtblij.nl te starten Soest. Inmiddels ontwikkelt Dichtblij zich als een platform, waar vraag en aanbod van "WERK" elkaar vinden, waar mensen in kwetsbare positie kansen krijgen en waar werkloosheid voorkomen wordt. 

Door binnen Dichtblij werkgevers samen te laten werken op de arbeidsmarkt kunnen we tot interessante vormen van personeelsuitwisseling. Zo kunnen we door samenwerking mensen VanWerkNaarWerk helpen in plaats van richting een uitzichtloze uitkering.

Zo zorgen we ook met elkaar voor een sterke samenleving., helpen we mensen, die aan de zijlijn van de arbeidsmarkt staan een stukje verder. Als één van de succesvolle initiatieven van het afgelopen jaar, noem ik in dit kader het project de Soester Maatjes. In dit project werken allerlei lokale instanties samen om problemen op de arbeidsmarkt te verhelpen; mensen perspectief en aandacht te geven.

Vanuit precies die filosofie heb ik me aangesloten bij Soest 2002. Deze politieke partij gelooft in de kracht van lokale samenwerking. Door waar mogelijk initiatieven van burgers en ondernemers te stimuleren, zijn we in staat om met elkaar het verschil te maken. In deze fase van pril economisch herstel is het vooral van belang initiatieven ter bevordering van economische bedrijvigheid aan te moedigen. Alleen door te zorgen voor meer werkgelegenheid, zijn we in staat Soest als prachtig dorp ook op de langere termijn leefbaar en vitaal te houden. Zo komen de 3 W's; Werken, Wonen en Welzijn mooi bij elkaar. In een korte videoboodschap leg ik in een minuut uit hoe ik naar deze thema's kijk.

Mijn advies: Ga vooral wel stemmen! De democratie is een groot goed, veel mensen in andere delen van de wereld dromen van het leven in een vrij land zoals wij dat hebben. Er kan van alles beter, zeker ook in de politiek. Maar vanaf de zijlijn roepen dat het allemaal niet deugt is wel erg makkelijk. Ik draag graag mijn steentje bij door me verkiesbaar te stellen voor de lokale samenleving.

De toekomst zit in het steeds vaker lokaal en met elkaar problemen en uitdagingen te lijf gaan en oplossen. Met elkaar de wereld dichtbij een beetje beter maken. Dat doen we met elkaar en daar hoort de Gemeente en de gemeenteraad bij. Dus nogmaals: Ga vooral stemmen. Als je in Soest woont en je ondersteunt mijn gedachtegoed, dan is je stem op mij uiteraard van harte welkom. ;-)

Deel dit bericht