Skip links
Inhoud

Kansen voor Sociaal Talent

12 november 2013 - door Wijnand Vossestein

In alle akkoorden (Lente akkoord, regeer akkoord, Sociaal Akkoord) is één van de onderwerpen de "participatiewet". Dit wil zeggen: De deelname van mensen, die duurzaam aan de zijlijn van de arbeidsmarkt terecht zijn gekomen. Dit kunnen bijvoorbeeld zeer langdurig werklozen zijn of mensen met een beperking. 

Vandaag kwam ik op de Social Media een prachtig voorbeeld tegen hoe iemand uit deze doelgroep een gezicht krijgt en op een persoonlijke manier in de spotlights wordt geplaatst.

Mensen met een beperking, die er nog niet in geslaagd zijn om een reguliere plek op de arbeidsmarkt te bemachtigen, noemen we bij Dichtblij: Sociaal Talent. Het zijn mensen, die door een beperking iets (of een aantal zaken, of zelfs veel dingen) niet kunnen. Maar het zijn vaak ook mensen met bijzondere talenten op andere terreinen. 

Wij willen deze "doelgroep" graag onder de aandacht brengen bij werkgevers in ons systeem. Over de eerste versie hiervan lees je HIER meer. We willen dat werkgevers deze groep in ieder geval eenvoudig kunnen bereiken en Sociaal Talent in hun overweging meenemen, precies op het moment dat ze personeel zoeken. 

Vandaag zag ik in de Social Media deze prachtige advertentie:

Deze "advertentie" is een prachtig voorbeeld hoe Sociaal Talent onder de aandacht kan worden gebracht. Met een reeel verhaal over het syndroom, dat Louis heeft. Maar vooral ook over de talenten, die Louis bezit. Een inspirerend voorbeeld hoe we kansen zouden moeten bieden aan iedereen die graag wil werken

De advertentie wordt veel "geliked" en gedeeld. Hopelijk vindt Louis jr. op deze manier een prachtig nieuw bedrijf om zijn talenten in te zetten!

Deel dit bericht