Skip links
Inhoud

Goede voornemens!

31 december 2012 - door Wijnand Vossestein

2013

Het begin van een nieuw jaar gaat vaak gepaard met goede voornemens. Hieronder alvast de goede voornemens van Dichtblij voor 2013.

Het einde van het ene jaar is het begin van een nieuw jaar. Dat is natuurlijk een mooi punt om terug te kijken; op goede en minder goede zaken. Bij het vooruit kijken is het dan prima om meer van de goede zaken te doen en minder van de minder goede. En zo ontstaan goede voornemens!

Hoe ziet de arbeidsmarkt in 2013 eruit?

Allereerst de situatie schetsen. Ontwikkelingen, die de afgelopen jaren zijn ingezet, zullen doorgaan. Dat wil zeggen:

  1. Dynamiek blijft. Factor arbeid bij werkgevers moet meebewegen met de bedrijfsresultaten, de orderportefeuille etc. Reorganisaties, flexibele inhuur, flexibele schillen zullen bij werkgevers de boventoon voeren. 
  2. De werkloosheid ligt rond de 6/7%, volgens de officiele meting. In onze visie is het aantal niet werkenden, dat wel wil werken, hoger. De ZZP-ers zonder opdracht, de Nuggers (inactief zonder uitkeringsrechten) en "alle mensen in de verschillende bakken met uitkeringsgerechtigden" vormen naar onze inschatting een groep van ruim 1.000.000 mensen. Op een beroepsbevolking van ruim 7.000.000 mensen is dat dus misschien wel 14%. Hoe dan ook: Het is een hoog getal en stijgt naar verwachting, helaas.
  3. De voorbereidingen op nieuwe wetten en regels per 1 januari 2014 gaan door. De verandering van het ontslagrecht, de introductie van de Participatiewet en de invoering van het Sociale quotum zullen gevolgen hebben voor werkgevers en werkenden. De verschuiving van centraal naar lokaal zal bij de overheid behoorlijke impact gaan hebben, met name op Gemeenten en SW-instellingen.

Wat is hierbinnen het goede voornemen van Dichtblij?

Om deze uitdagingen aan te kunnen, gaat Dichtblij in 2013 het volgende bieden. Aan werknemers, werkzoekenden, werkgevers en aan sociaal talent! :

  • Werkzoekenden hebben overzicht nodig. Handig als je vaker op zoek moet naar ander/nieuw werk. Dichtblij gaat dat in 2013 bieden!
  • Werkgevers hebben een oplossing nodig, om vertrekkende werknemers/ZZP-ers aan te bevelen aan andere werkgevers. Van Werk Naar Werk in plaats van de WW in. Dichtblij gaat dat in 2013 bieden!
  • Sociale talenten, mensen die door omstandigheden of een beperking langdurig langs de zijlijn van de arbeidsmarkt staan, moeten eenvoudig toegankelijk worden voor werkgevers. Dichtblij gaat dat in 2013 bieden!
Wij wensen iedereen een gezond, liefdevol, perspectiefrijk en gelukkig 2013!

N.B.: Wil je aan bovenstaande bijdragen, mail gerust! info@dichtblij.nl

Deel dit bericht