Skip links
Inhoud

Dichtblij! introduceert het mobiliteitsplatform!

21 april 2012 - door Harm Hilgeman

Dia1

Ontwikkelingen volgen elkaar steeds sneller op. Het ene moment zijn werkgevers op zoek naar nieuwe medewerkers, het andere moment wordt er juist weer afscheid van hen genomen. De arbeidsmarkt wordt steeds dynamischer.

Als antwoord op deze ontwikkelingen introduceerde dichtblij! ruim een jaar geleden Het Werk Netwerk, dat werkgevers en werkzoekenden dichter bij elkaar brengt. Dichtblij! bood al langer kansen om op zoek te gaan naar goede medewerkers, bij voorkeur uit de buurt. Hier heeft dichtblij! een andere functionaliteit; het mobiliteitsplatform aan toegevoegd. Het kan gebruikt worden om te zoeken naar nieuwe medewerkers, maar is ook in te zetten bij noodgedwongen vertrek van een medewerker. 

Bij dichtblij! kan de werkgever vanaf nu medewerkers opvoeren in een kandidatenbestand. Dit betreft medewerkers, waarvoor de toekomst niet binnen de eigen organisatie ligt. Dit kan uiteenlopende oorzaken hebben: 

- De werkgever krimpt in het aantal arbeidsplaatsen.
- De functie maakt een ingrijpende ontwikkeling door, die de werknemer niet langer bij kan houden.
- Re-integratie (2e spoor) 
- De werknemer verhuist naar een ander deel van het land en gaat daar op zoek naar een andere baan. 
- De werknemer is een talent, die binnen de huidige dienstbetrekking niet verder kan groeien. 
- Einde contractdatum/opdracht is afgelopen.

Kandidaten uit dit bestand worden gematcht met passende vacatures binnen het werk netwerk van dichtblij! Elke werkgever kan kandidaten toevoegen en kandidaten van andere werkgevers bekijken. Op deze manier kan een vacature bij een kandidaat worden gezocht of een kandidaat bij een vacature. Dichtblij! biedt op deze wijze een mobiliteitsplatform, dat zowel bij groei als krimp van de organisatie toegevoegde waarde biedt.

Mocht u hulp nodig hebben bij het herplaatsen van uw medewerkers, dan kunt u vanaf nu ook gebruik maken van onze loopbaanservices. Interesse? Neem dan contact op met dichtblij!

Deel dit bericht